AusOpen 2020 kibeszélő: Nyolcadik nap

Tartsatok velünk az év első Grand Slam tornáján is! Bevett szokásunknak megfelelően kötetlen diskurzusra invitálunk bennetek. Ezen a felületen lehetőségetek van szurkolni, örülni, szomorkodni, vagy csak szimplán egy jót beszélgetni a többi fanatikus rajongóval.

Amikor a tábla kész volt, már akkor megakadt rajta a szemünk és elképzeltük Rafael Nadal és Nick Kyrgios potenciális találkozóját a felső ágon. A kérdés leginkább az volt, hogy az ausztrál fenegyerek el tud-e jutni egyáltalán a világelsőhöz a negyedik körbe. Nos, kicsit a hazai közönség, kicsit a saját zsenialitása és kicsit talán John McEnroe-nak is köszönhetően, de eljutott. Tudjuk, hogy Rafa és Nick személyisége olyan messze van egymástól, mint Manacor és Canberra, és valószínűleg soha nem fognak már leülni egy korsó Kőbányaira, de ha teniszmeccsről van szó, ez olyan egyedülálló eseménnyé fűszerezi a párosítást, amit senki nem hagyhat ki. Az egymás elleni mérlegüket tekintve a világelső vezet 4-3 arányban, de ha csak a kemény pályás csatáikat nézzük, akkor Kyrgios áll jobban, 2-1-re. Grand Slamen 1-1 az állás, az első és eddigi utolsó találkozójuk is Wimbledonban volt, mindkettő 4 szettig ment. Az ausztrál most egy kemény 5 szettes meccsen van túl (élete leghosszabb Grand Slam meccsén, egész pontosan), míg Nadal gyakorlatilag végigrohant az eddigi ellenfelein. A Rod Laver Aréna valószínűleg a hazai közönségkedvenc Nick-et fogja inkább támogatni, amire szüksége is lesz, ha figyelembe vesszük Rafa jelenlegi formáját. Az biztos, hogy izgalmas, olykor feszült, de rendkívül szórakoztató találkozónak nézünk elébe és nem kizárt, hogy ismét előkerülnek Kyrgios alsó szervái…

Ha nem is ilyen pikáns, de hasonlóan szórakoztató ütközet lehet Daniil Medvedev és a 2014-es bajnok Stan Wawrinka mérkőzése. Dominic Thiem Gael Monfils-szel játszik majd a negyeddöntőért, míg az eddig a tornán önmagához képest kiválóan teljesítő Alexander Zverev-nek az idén talán leginkább formában lévő, már két tornát is zsebre vágó Andrey Rublev lesz az ellenfele.

A hölgyeknél a 2018-as döntős Simona Halep igyekszik túljutni Elise Mertens-en, míg Garbine Muguruza Kiki Bertens-szel találkozik.

 

Kép forrása: baelidzs