Bizonytalan del Potro visszatérése

Vasárnap jelent meg a rossz hír, hogy az argentin játékos tavalyi térdműtéte nem sikerült jól, újra kés alá kell feküdnie, így nem tudni, mikor térhet vissza a pályára

Juan Martin del Potro rajongói már alig várták, hogy jövő hónapban újra láthassák kedvencüket a Delray Beach Openen, aki 2019 júniusa, a Fever-Tree Championships során elszenvedett térdsérülése óta nem játszott. Delpót, aki ugyanilyen térdproblémával bajlódott már 2018-ban is, Barcelonában operálták meg, az azóta eltelt időben rehabilitáción vett részt, és hivatalosan a floridai 250-es tornán tért volna vissza.

Mostanra világossá vált azonban, hogy a beavatkozás nem hozta meg a kívánt eredményt, mert a korábbi US Open győztes játékosnak továbbra is fájdalmai vannak, nehezen megy még a lépcsőzés is. Csapatával ezért úgy döntöttek, visszalép a tornától, és újabb műtétnek veti alá magát, ezúttal Miamiban.

A hivatalos közlemény szerint több orvossal való konzultáció után döntöttek az újabb beavatkozás mellett, amely remélhetőleg már végleges megoldást jelent del Potrónak. A játékos és csapata megköszönte a szurkolók türelmét, és hangsúlyozták, az argentin játékos egészségét tartják szem előtt.

Juan Martin del Potrót pályafutása során négy alkalommal műtötték csuklósérüléssel, így joggal merülhetnek fel kételyek azzal kapcsolatban, tudja e folytatni profi pályafutását.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://www.stuff.co.nz/