Federer: elégedett vagyok, 3 százalékot adtam magamnak a meccs előtt

2020. január 30.
by Opistho

Összességében elégedett a tornával Roger Federer, aki a Novak Djokovic elleni elvesztett elődöntője után beszélt a találkozó előtti két napról, a sérüléséről és a kilátásokról.

Nem sok esélyt adott magának a mérkőzés előtt Federer és ehhez képest felülmúlta a várakozásait az eredmény. A sajtótájékoztatón elmesélte, hogy a mérkőzés előtt annyit próbált pihenni, amennyit csak tudott, hogy a fájdalom minimális legyen. Federer azt is elmondta, hogy miért sikerült az első szettben gyorsan vezetést szereznie, amit aztán végül elveszített: „Úgy játszottam, mintha semmi vesztenivalóm nem lenne, megpróbáltam meghúzni a labdákat, hálóhoz jönni. Sajnos nem tudtam kiszerválni, úgy érzem, hogy ezt fontos lett volna megtennem.”

Arról is megkérdezték Rogert, hogy érzi-e, hogy mennyi időbe fog telni, mire újra egészséges lesz. A 20-szoros Grand Slam bajnok azt felelte, hogy nagyon reméli, hogy legalább valamennyire rendbe fog jönni a dél-afrikai bemutatómérkőzésre Nadal ellen, mert az nagyon fontos neki és hogy reméli, hogy Dubajban már pályára tud lépni, de előtte még lehet, hogy vizsgálatokra van szükség.

Azt is elárulta, hogy minek örül leginkább a sérülésével kapcsolatban: „Nagyon örülök neki, hogy nem vagyok semmivel sem rosszabbul annál, ahogy kezdődött, ez nagyon reménykeltő érzés.”

„Összességében boldognak kell lennem azzal, amit elértem. Ez volt a maximum, amit ebből a tornából ki lehetett hozni a Millman és Sandgren meccsek után.” – mondta Federer.

Azt is elmondta a sajtótájékoztatón, hogy nem sok esélyt adott magának és ehhez képest elégedett lehet: „Jó volt belépni a pályára és ahogy elbúcsúztak tőlem, ami közötte történt, az pedig megpróbálom elfelejteni. Ha tudod, hogy 3 százalékos esélyed van a meccs előtt, azért odamész, sosem tudhatod mi lesz, de miután rájössz, hogy ez nem fog működni, nehéz helyzetbe kerülsz. Összességében egész jól játszottam, persze tudom, hogy sokkal jobban is tudok, de azt is tudom, hogy rosszabbul is. Ebből szempontból tehát ez egy nagyon jó eredmény.”

„Voltam már hasonló helyzetben, hasonló állapotban. London volt a legrosszabb, ahol ki kellett mennem az emberek elé bocsánatot kérni, mert lépni is alig tudtam. Örülök, hogy legalább meccset tudtam csinálni belőle. Nem mentem volna ki a pályára, ha úgy érzem, hogy semmi esélyem sincs, a kevés esély is jobb, mint a 0 százalék.”

„Beszélgettem a csapattal a sérülésről, hogy meddig lehet kockáztatni, ha rosszabbodott volna a fájdalom, akkor ez lehetett volna karrierem első visszalépése. De szerencsére rosszabb nem lett és ennek nagyon örülök.” – nyilatkozta Federer.

A kiemelt kép forrása: Tennis365.com