Öt dollárt ér Auger-Aliassime minden 2020-ban megnyert pontja

2020. február 10.
by kert

Az elmúlt hetekben-hónapokban számos jótékonysági akció, karitatív célú mérkőzés zajlik a tenisz világában, most a fiatal kanadai is csatlakozik az adományozók táborához

A világranglistán 21. helyezett, 19 éves NextGen üdvöske, Felix-Auger Aliassime pénteken jelentette be együttműködését az EduChange és a CARE, szegénység ellen harcoló globális segélyszervezetekkel. Minden 2020-ben ütött pontja után öt dollárt ajánl fel a togói gyerekek oktatásának fejlesztésére, amihez a BNP Paribas Bank még pontonként 15 dollárral járul hozzá.

“Nagyon szerencsés vagyok, hogy szépen alakul a teniszkarrierem. Úgy érzem, ezzel a felajánlással még inkább értelmet adok a játékomnak, az elvégzett munkának.” – mondta Auger-Aliassime.

Az idén eddig 10 mérkőzésen 780 pontot ütött, ezt a számot a héten Rotterdamban zajló 500-as tornán gyarapíthatja. “2500 gyermek életén segíthetek, így ebben az évben különösen igaz, hogy minden pont számít.”

Az utóbbi időben a teniszezők színe-java pályára lépett valamilyen nemes cél érdekében, elég csak az ausztráliai bozóttüzek áldozatainak megsegítésére rendezett melbourne-i gálaestre, vagy Roger Federer és Rafael Nadal Match for Africa elnevezésű, fokvárosi bemutató mérkőzésére gondolni, mely világrekordot jelentő 51 954 néző előtt zajlott.

Forrás

A kiemelt kép forrása: theglobalandmail.com