Balázs Attila elődöntős Rióban, Thiem nem!

2020. február 22.
by maratsafin

Nem lesz Balázs Attila – Dominic Thiem elődöntő Rio de Janeiróban, de mégis örülhetnek a magyar szurkolók.

Gianluca Mager – Dominic Thiem 7-6, 7-5

Az első kiemeltnek akadozott a játéka az előző két fordulóban is, mindkétszer döntő szettben jutott tovább, ma végül nem volt rá szükség, és ezt az osztrák fiú bánta. Az első szettben ő hárított először breaklabdát, majd kihagyott három lehetőséget, hogy 1-2 után végül semmire bukja a a sajátját. Ezt végül ugyanígy visszakapta, a rövidítésig megnyugodtak a kedélyek. A rövidítésiben Thiem kétszer hibázott a szervája mögött, Mageré lett a szett.

A második szettben korán hátrányba került a friss Ausztrál Open döntős, de az esőszünet miatt félbeszakadt a mérkőzés, ami akár az osztráknak is kedvezhetett volna. Nem így történt, pedig az esély megvolt. 5-4-nél adogatott az olasz a meccsért, de elbukta a szerváját, Thiem azonban nem élt a lélektani előnnyel, és másodjára elvesztett adogatójáték után már nem hibázott az olasz.

Balázs Attila – Pedro Martinez 2-6, 6-4, 6-2

Attila meccse is félbeszakadt, és milyen jó lett így! Az első szett tegnap egyértelműen a spanyolé volt hét brekklabdából kettőt kihasználva 6-2-re hozta a játszmát.

Ma 2-2-ről folytatták, ebben volt már egy break váltás. A nap lélektanilag talán legfontosabb játéka ezután jött, Attila három fogadópontot hárítva hozta az adogatását, majd a következő játékban breakelőnybe került. Sajnos a folytatásban ismét semmire bukta a sajátját, de 5-4-nél Martineznek így is a szettben maradásért kellett adogatnia. Remegős game lett, ötször volt játszmalabdája a magyar fiúnak, az utolsót kihasználva kiegyenlítette a szettek állását.

A döntő szett álomrajttal indult, Attila villámgyorsan 3-0-ás előnybe került, sőt, ha nehezen is, de meglett a dupla előny, majd egy sima adogató játék, és már 5-0-át mutatott az eredményjelző! Ezután még ugyan szépített a spanyol, majd azt követően Attila szerváját is elvette, de csak eddig tartott a feltámadás. Balázs Attila bejutott egy ATP 500-as torna elődöntőjébe, ahol egy verhető ellenféllel találkozik. Hajrá Ati!