Djokovic fényes jövőt jósol Tsitsipasnak

2020. március 2.
by kert

Bár a szerb világelső a szombati, dubaji döntőben viszonylag sima, 6-3, 6-4 arányú győzelmet aratott a Stefanos Tsitsipas-szal szemben, nagyon jó véleménnyel van a fiatal görögről

Novak Djokovic ötödik alkalommal emelhette fel a Dubai Duty Free Tennis Championship trófeát Tsitsipas legyőzésével. Az ifjú trónkövetelő tavaly is döntős volt, akkor Roger Federertől szenvedett vereséget.

Bár győznie még nem sikerült ezen a tornán, a 21 éves Tsitsipas mégis elégedetten távozhatott, hiszen óriási dicséretet kapott Djokovictól a mérkőzés után: “Nagyon kedvelem benne, hogy ő sokkal több egy teniszjátékosnál. Minden tapasztalatból próbál tanulni, még többet akar megtudni önmagáról, amit aztán beépíthet a játékába, és segíti a fejlődését.” – mondta a világelső.

“Számomra ez az igazi bajnok ismérve.” – folytatta. “Stefanosnak minden esélye megvan, hogy Grand Slameket nyerjen, és világelső legyen. Már most is a sportágunk kiváló nagykövete, de biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeres jövő áll előtte.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: indiatvnews.com