Szeptemberre halasztják a Roland Garrost

A koronavírus járvány a salakos Grand Slam megrendezését is befolyásolja

A Francia Nyílt Teniszbajnokság szervezőinek közleménye szerint bizonytalan, hogy az eredeti, május 18-i időpontban elindulhatnának e a küzdelmek, ezért a résztvevők egészségének védelme érdekében 2020. szeptember 20-október 4. között tervezik megrendezni a versenyt.

Bernard Giudicelli, a Francia Tenisz Szövetség elnöke szerint nehéz, de bátor döntést hoztak egy olyan helyzetben, amelyről senkinek sincs tapasztalata. A már megvásárolt belépőjegyek visszaválthatók, vagy érvényesek az új időpontra.

Mind a játékosokat, mind az őket tömörítő szervezeteket váratlanul érte a bejelentés, sokan a közösségi médiából értesültek a halasztásról. Az ATP játékostanácsának egyik tagja, Vasek Pospisil egy azóta már törölt Twitter-bejegyzésében egyenesen őrültségnek nevezte a döntést, amely azt eredményezné, hogy a US Open befejezése után 1 héttel kezdődne a Roland Garros.

Mivel a wimbledoni szervezők egyelőre kitartanak az eredetileg tervezett június 29-július 12. közötti megrendezés mellett, így három hónapon belül három különböző borítású Grand Slam tornát rendeznének – ez nyilvánvalóan kiváltja majd a játékosok nemtetszését. Arról nem is szólva, hogy a Roland Garros tervezett új időpontja ütközik a szeptember 25-27-re tervezett, rendkívül sikeres Laver Kupával is.

A Három Nagy, Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic egyelőre nem szólalt meg a bizonytalan helyzet, a versenynaptár teljes felborulása kapcsán.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág