Elmarad a salakszezon, nyárig biztosan nem lesz tenisz

2020. március 19.
by andF

Ahogyan arra számítani lehetett, a profi tenisz szövetségek tovább halasztották az idény újraindítását, jelen állás szerint legkorábban június nyolcadikán folytatódhat az ATP és a WTA Tour.

Az ATP és a WTA közös sajtóközleményt adott ki, mely szerint alapos tanácskozás után arra jutottak, hogy a koronavírus folyamatos és egyre növekvő mértékű terjedése miatt a teljes tavaszi salakos szezon elmarad. Ennek értelmében nem rendezik meg a kombinált férfi/női madridi és római tornát, a nők részéről Strasbourg és Rabat, a férfiakéról München, Estoril, Genf és Lyon érintett még.

A profi tenisz idény jelen állás szerint június hetedikéig szünetel, a korlátozás a Challanger és az ITF versenyekre is érvényes. A június nyolcadikán kezdődő versenyek a terv szerint rajtolnak majd, csakúgy, mint a szezon további része. A halasztással párhuzamosan bejelentették, hogy befagyasztják a világranglistákat, tehát a játékosok nem veszítenek pontokat az elmaradó versenyek miatt.

A szövetségek minden lehetőséget számításba vesznek és arra fognak törekedni, hogy a legtöbbet hozzák ki ebből a sajnálatos helyzetből. Több versenyt is későbbi időpontokban szeretnének pótolni, de az új dátumokkal kapcsolatban egyelőre semmi konkrétumot nem lehet tudni. Kiemelték, hogy ebben a nehéz időszakban az összetartás a legfontosabb, és minden szövetségnek, versenyrendezőnek és a további érintetteknek közösen kell meghozniuk a közeljövőt érintő döntéseket.

Forrás

Kép forrása: lastwordontennis.com