Del Potro házi karanténba vonulva folytatja a rehabilitációt

Juan Martin Del Potro januári térdműtétét követően Miamiban tartózkodott, a határzárak elrendelése miatt viszont most úgy döntött, hogy hazarepül Argentínába.

Del Potro 2018-ban Sanghajban törte el a térdkalácsát egy szerencsétlen esést követően. Akkor még megúszta műtét nélkül és vissza is tért a pályára, de a 2019-es queens-i tornán ismét elesett, amelynek újabb törés lett az eredménye. A sebészi beavatkozás már elkerülhetetlen volt, sőt, idén januárban újra kés alá kellett feküdnie.

Arra, hogy mikor ragadhat ismét ütőt már sem ő, sem a stábja nem kísérel meg választ adni, az is könnyen elképzelhető, hogy többé már nem lesz képes magas szinten teniszezni. Del Potro az őt ért szerencsétlenségek ellenére töretlenül folytatja a rehabilitációt, immár szülőföldjén, ahol hazatérte után természetesen házi karanténba vonult. Az argentin teniszező az instagramon köszöntötte rajongóit és felhívta a figyelmet arra, hogy hozzá hasonlóan mindenki tartsa be a szükséges óvintézkedéseket.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

 

Quería saludarlos y contarles que después de casi dos meses en Miami por la rehabilitación de la rodilla, esta mañana tempranito pude volver a casa 🇦🇷. Ya estoy cumpliendo con la cuarentena como corresponde. Intentaré seguir la recuperación lo mejor que se pueda. Es muy importante cuidarnos entre todos. Cumplir con la cuarentena, hacerle caso a las indicaciones de los especialistas, tener empatía y ser responsables. Es un momento especial, único, que necesita de todos. Quiero agradecer al comandante del vuelo de @aerolineas_argentinas que llegó esta mañana. A toda su tripulación, gente que trabaja poniendo en riesgo su salud, y muchos de ellos encima lo hacen a voluntad. Gracias por los cuidados y la buena onda durante el vuelo. También quiero mandarles un abrazo fuerte a los médicos y profesionales de la salud en este momento difícil. #Yomequedoencasa #QuedateEnCasa . . Early today I arrived home after two months in Miami. Of course, I am already following quarantine at home and will try to go on with my recovery here. It is very important to take care of each other. Please follow the specialists’ advice, be empathetic. It is a special, unique moment and we need to give our best. I want to thank the commander of the Aerolineas Argentinas flight that landed this morning in Buenos Aires. Thanks to all its crew for their kindness during the flight. Also, a big hug to the doctors and health professionals during this difficult times.

Juan Martin del Potro (@delpotrojuan) által megosztott bejegyzés,

“Nemrég tértem haza, miután az elmúlt két hónapot Miamiban töltöttem. Természetesen azonnal karanténba vonultam az otthonomban és itt próbálom meg folytatni a rehabilitációmat.” – írta Del Potro.

“Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egymásra. Kérlek titeket, kövessétek a szakemberek által előírtakat és legyetek empatikusak. Ez egy különleges, soha nem tapasztalt helyzet, melyben a legjobbunkat kell nyújtani.” – tette hozzá.

A bejegyzés végén Del Potro köszönetet mondott az őt hazautaztató légitársaságnak és az egészségügyi dolgozóknak is, akik áldozatos munkájukkal segítik az embereket ebben a nehéz helyzetben.

Forrás

Kép forrása: atptour.com