Federer is megszólalt a koronavírussal kapcsolatban

2020. március 22.
by andF

Roger Federer nem sokat hallatott magáról a térdműtétjét követően, most azonban a koronavírus svájci terjedése miatt fontosnak tartotta, hogy ő is szóljon az emberekhez.

A svájci egészségügyi miniszter, Alain Bersat elmondása szerint az ország kórházai kezdik elérni a kapacitásaik határát, a regisztrált fertőzöttek száma az ötezerhez közelít. Ez a nyilatkozat arra ösztönözte Federert, hogy ő is megszólítsa az embereket és felhívja a figyelmet a krízishelyzetben tanúsítandó megfelelő magatartásra.

“Én is otthon maradok és egy jó ideje nem fogtam már kezet senkivel. Nyilván a gyakori kézmosásra is odafigyelek, mint ahogyan azt mindannyiunknak kellene.” – osztotta meg követőivel Federer az Instagramon.

“Úgy hiszem, az egymáson való segítés ezekben a napokban fontosabb, mint valaha, különösen igaz ez az idősebb generáció tagjaira. Ők azok, akik leginkább ki vannak téve a járvány veszélyeinek, ezért segítsetek rajtuk azzal, hogy nem fogtok egymással kezet és tartjátok a két méteres távolságot. Tényleg nagyon fontos, hogy komolyan vegyétek a szabályokat.

Akár az is előfordulhat, hogy idővel mindannyiunknak karanténba kell majd vonulni és nem hagyhatjuk el az otthonainkat, ezért őszintén remélem, hogy mindenki felelősen cselekszik most.”

Forrás

Kép forrása: tennis365.com