Új partner a US Opennél, változhat a borítás

A US Openen több, mint negyven éve DecoTurf borításon játsszák a mérkőzéseket, a mostani idénytől kezdve azonban ez megváltozik.

A USTA hétfőn jelentette be, hogy a Billie Jean King Nemzeti Teniszcentrum öt évre szóló szerződést kötött a Laykold névre hallgató, kemény pályás borítást gyártó Advanced Polymer Technology (APT) vállalattal. A US Open mindig is nagyon komolyan vette a borítással kapcsolatos kérdéseket, az új partner keresésénél is az volt az elsődleges szempont, hogy milyen technológiai hátteret képes és hajlandó biztosítani a megfelelő borítás kialakításához.

“Úgy döntöttünk, hogy itt a komolyabb átalakítások ideje a Billie Jean King Nemzeti Teniszcentrumban, ezért új lehetőségek és technológia újítások után néztünk, ami a pálya borítását illeti. Az elemzéseink során a Laykold hamar az élre ugrott és biztosak vagyunk benne, hogy a velük való közös munka eredménye egy olyan borítás lesz, amely  a legjobb játékélményt és teljesítményt nyújtja majd világszinten.” – nyilatkozta Danny Zausner vezérigazgató helyettes.

A Laykold borítás az egyetlen, melyet kimondottan erre a célra fejlesztett páraizolációs technológiával gyártanak. Az APT gyártási folyamatai megfelelnek a ISO 14001-es környezetvédelmi szabványnak, ez is fontos szerepet játszott a döntés meghozatalában.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mennyire lesz gyors az új borítás, vagy hogy megváltozik-e a jól megszokott kék szín. Laykold borítást használnak például a Miami Openen is, amely a sebességet tekintve a közepes (medium) kategóriába van sorolva, a US Openen eddig használt DecoTurf viszont közepesen gyors (medium-fast) volt.

Forrás és forrás

Kép forrása: bellburytennisclub.com