Djokovic lehet a csonka idény nagy vesztese

2020. április 5.
by andF

Mats Wilander véleménye szerint a világelső Novak Djokovic az a játékos, aki a legtöbbet veszíti a világjárvány okozta leállás és a bizonytalan 2020-as teniszidény miatt.

Ezekben a nehéz időkben természetesen az emberek életének és egészségének a megóvása a legfontosabb, de idővel normalizálódik a helyzet és a teniszezők számára is újraindul az idény. Azzal, hogy versenyek maradtak el sokan elestek számos pont- és pénzszerzési lehetőségtől, a tornagyőzelmeik számának gyarapításától, címvédésektől.

A korábbi világelső és hétszeres Grand Slam bajnok Mats Wilander szerint Novak Djokovic pályafutása szempontjából kifejezetten rosszul jött a leállás és a szerb lehet a kialakult helyzet nagy vesztese. A világelső nagyon jó formában kezdte az idényt, Szerbiával megnyerte az ATP Kupát, az Ausztrál Openen megvédte a címét és Dubajban is övé lett a trófea –  2020-ban 18-0 a mérlege. Remek sorozata azonban tőle független okok miatt megszakadt, törölték Wimbledont, így esetleg 2021-ben próbálhatja majd meg a címvédést.

Mats Wilander úgy látja, Novak Djokovic a legnagyobb vesztese a koronavírus okozta korlátozásoknak, de a fiatal feltörekvő játékosok pályafutásában is törést okozhat a hosszú kihagyás.

“Djokovic a nagy vesztese a helyzetnek. Még nem kapott ki idén, a vírus nyilvánvalóan megtörte a ritmusát.” – mondta Wilander a L’Equipe-nek. “A Nagy Hármast üldöző fiatalok is értékes időt veszítenek azzal, hogy nincsenek versenyek. Nyilván sokat tudnak fejlődni az edzések során is, de az olyan srácoknak, mint Shapovalov, Auger-Aliassime és Tsitsipas éles meccsekre van szükségük az előrelépéshez.”

“Amikor még fiatal vagy, nem igazán tudnak lázba hozni az edzések. Nincs kedved négy órán át fonákokat ütni, meccseket akarsz játszani. Egyedül azok tudnak profitálni a mostani helyzetből, akik megsérültek az idény elején. Amikor majd folytatódhat a játék, mindenki tiszta lappal indul, de szörnyű belegondolni, hogy nem is sejtjük, mikor fog ez megtörténni.”

Forrás

Kép forrása: news.yahoo.com