Több, mint húszezer euróért kelt el Nadal trikója

2020. április 17.
by andF

Rafael Nadal jótékonysági árverésre bocsátotta a 2019-es Roland Garros döntő alkalmával viselt trikóját, mely a spanyol aukció legértékesebb darabjának bizonyult.

Rafael Nadal is beszállt a spanyol férfi kosárlabda bajnokság (ACB) által szervezett jótékonysági kezdeményezésbe, melyen híres sportolók mérkőzéseken viselt ruhadarabjaira és kiegészítőire licitálhattak az érdeklődők. A befolyt összeget a vöröskeresztnek adományozták.

Az aukció egyik “sztárja” a Nadal által felajánlott trikó volt, melyet a Francia Nyílt Teniszbajnokság 2019-es döntőjében viselt. A ruhadarabot 20,500 euró kifizetése után tudhatja magáénak a licitet megnyerő szurkoló. A kosrálabdázó Juan Carlos Navarro legutóbbi válogatott meccsen viselt atlétája 6,200 eurót, míg Kobe Bryant aláírt cipője 6,100 eurót ért.

A bajnokság szponzora, az Endesa 15,000 euróval toldotta meg a befolyt pénzösszeget, amely összesen 143,000 euró lett.

“Nagyon nehéz bármit is mondani ezekben az időkben.” – nyilatkozta Nadal a koronavírus kapcsán a múlt hónapban. “Csak annyit tudok mondani, hogy mindannyian nagyon szomorúak vagyunk, remélem minél hamarabb folytathatjuk a mindennapi megszokott életünket.”

“Vannak azonban pozitív tanulságai is a helyzetnek. Megmutatjuk, hogy össze tudunk fogni, sok vállalat támogatólag és segítő szándékkal lépett fel. A lakosok is összefognak,  egymást segítve igyekeznek betartani az egészségügyi intézmények tanácsait, hogy mihamarabb túllehessünk ezen a világjárványon.”

Forrás

Kép forrása: hindustantimes.com