Federer az ATP és a WTA egyesüléséről tweetelt

Roger Federer szerint itt az ideje, hogy a férfi és a női szövetség egyesüljön, felvetésével pedig több játékos is egyetért.

Azóta, hogy a koronavírus terjedése miatt teljesen leállt a 2020-as teniszidény, az ATP, a WTA és az ITF közösen próbál megoldást találni arra, hogy miképp indítsák majd újra a teniszvilágot, illetve hogyan segítsék az alacsonyabban rangsorolt játékosokat, akik máris komoly anyagi gondokkal küzdenek. A közös munka eredményeképp létrehoztak egy hatmillió dollár értékű mentőcsomagot, mely kihúzhatja a bajból azokat a játékosokat, akiket szorult helyzetbe hozott a kényszerszünet.

Roger Federer úgy gondolja, hogy az ATP-nek és a WTA-nak a jövőben is közösen kellene fellépnie, sőt, az lenne a legjobb, ha egyazon szövetség képviselete alatt működne a férfi és a női tenisz.

“Azon tűnődöm, vajon én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, eljött az ideje annak, hogy a férfi és a női tenisz egyesüljön és egy szövetségként működjön a továbbiakban?” – írta Federer a twitteren. “Talán ennek már jó ideje meg kellett volna történnie. Nehéz időket élünk, és az a kérdés, hogy két meggyengült, vagy egy erős szövetség fog ebből kivezetni minket?.”

Az egyesülés ötletével más játékosok is egyetértenek, Federer nagy riválisa és a játékos szakszervezetbeli kollégája, Rafael Nadal is hasonlóan vélekedik.

“A beszélgetéseinkből már tudhatjátok, hogy teljes mértékben egyetértek azzal az ötlettel, hogy a férfi és a női tenisz egy szövetségbe tömörülve segítsen átvészelni ezt a világválságot.” – írta Nadal.

A nők részéről Garbine Muguruza, Petra Kvitova és Belinda Bencic is jelezte, tetszik neki a gondolat.

Minden szempontból szerencsés dolog, hogy a két szövetség ilyen hatékonyan működik együtt a válság idején, az egyesülés lehetősége azonban több kérdést is felvet. Az ATP-nek és a WTA-nak együtt kellene kialakítani a versenynaptárakat, közös forrásokból kellene gazdálkodniuk, valamint a pénzdíjak elosztása sem lenne egyszerű feladat.

Forrás

Kép forrása: tennisworldusa.org