Medvedev sem hiszi, hogy a közeljövőben új Grand Slam bajnokot avatnak majd

2020. május 19.
by andF

Daniil Medvedev szerint kevés az esély arra, hogy az újraindulás után ne a Nagy Hármas uralja a Grand Slam versenyeket.

A 2020-as idényt megelőzően a szakértők és a szurkolók is azon a véleményen voltak, hogy a trónváltás még várat picit magára és egy ideig még Djokovicsról, Nadalról és Federerről szólnak majd a Grand Slam tornák. Az Ausztrál Openen Dominic Thiem megmutatta, hogy magasabb szintre lépett, de ez még mindig kevés volt ahhoz, hogy a döntőben nyerjen Djokovic ellen. A koronavírus okozta kényszerszünet kimondottan rosszul jött a fiatal játékosoknak, hiszen ők tétmérkőzéseken tudnak igazán fejlődni és tapasztalatot gyűjteni.

Thiem mellett Daniil Medvedev is közel állt ahhoz, hogy megtörje a Nagy Hármas dominanciáját a Grand Slameken, de az osztrákhoz hasonlóan végül neki sem jött össze a tavalyi US Openen Nadal ellen. A fiatal orosz a We Are Tennis-nek adott nemrég interjút, melyben a saját és kortársai helyzetéről, az edzőjéről és Franciaország iránti szeretetéről mesélt.

“Attól függ, hogy mikor tudjuk folytatni. Ha például a Roland Garros lesz a következő, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy új bajnokot avassunk.” – válaszolt Medvedev arra a kérdésre, hogy mikor érhetnek el áttörést a fiatalok a Grand Slameken. “A többiek nevében nem beszélhetek, de én azt tűztem ki célul, hogy kihozzam magamból a legtöbbet és meccseket nyerjek. Nagyon nehéz dolgunk van a Grand Slameken, mert a Nagy Hármas még mindig itt van, de azért próbálkozunk.”

Medvedev pályafutásában a 2019-es idény jelentette az áttörést, két 1000-es és két 250-es tornát is nyert, valamint bejutott a US Open döntőjébe. 2020-ban a negyedik fordulóig jutott az Ausztrál Openen, ahol ötszettes csatában kikapott Stan Wawrinkától, Marseille-ben pedig negyeddöntőt játszott.

“A US Open döntője egy remek mérkőzés volt. Nagyon csalódott voltam a végén, nem szeretek veszíteni.” – emlékezett vissza Medvedev. “Nagyon sokan felhívtak utána, hogy megvigasztaljanak. Elmondták, hogy szerintük én vagyok a döntő valódi győztese, amit én őszintén szólva nem szívesen hallgattam, mert ha így lett volna, akkor már egy Grand Slam trófea birtokosa lennék. Folytatni kell a munkát, hogy egyre jobbá válj. Próbálok önmagam maradni és nem szükségszerűen úgy viselkedni, ahogyan azt elvárják tőlem.”

Medvedev már hosszú ideje dolgozik együtt francia edzőjével, Gilles Cervera-val, akivel a pályán kívül is jól megértik egymást.

“Már három éve dolgozom vele, nagyon jó a kapcsolatunk. Mondhatjuk, hogy a magánéletünkben barátok vagyunk. Sok időt töltünk együtt, így természetesen vannak vitáink is, meg jó időszakaink is. Szeretem Franciaországot, rengeteg jó dolgot kaptam az országtól. Persze eleinte nagyon nehéz volt, nem igazán beszéltem a nyelvet, nem voltak barátaim, mindenki akit ismerek Moszkvában volt. Voltak szomorú időszakaim, amikor visszavágytam, de most már hat éve itt élek és megtanultam a nyelvet. Persze sokkal inkább vagyok orosz, mint francia, de ha választhatnék egy második nemzetet, az a francia lenne. Sokat tanultam itt, a nyelvtudás pedig új ajtókat nyitott előttem.”

Forrás

Kép forrása: ubitennis.net