RG: Az első meccsem – Roger Federer

2020. május 25.
by cort

Ígéretünkhöz híven nem maradtok Roland Garros nélkül az elkövetkező két hétben, igyekszünk érdekes cikkekkel és játékokkal kicsit megidézni a Grand Slam hangulatot.

Egyik cikksorozatunkban néhány meghatározó játékos első Roland Garros szereplését fogjuk felidézni. Voltunk olyan szerencsés helyzetben, hogy nem is kellett sokat gondolkodnunk azon, hogy ki legyen cikksorozatunk első szereplője, ugyanis 21 éve, épp ezen a napon debütált Grand Slam tornán Roger Federer.

1999. május 25. Az akkor még csak 17 esztendős svájci karrierje első Grand Slam mérkőzésére készült a világranglista harmadik Pat Rafter ellen. Az ausztrált nem kellett senkinek bemutatni, karrierje csúcsán volt, sorozatban két megnyert US Opennel a háta mögött a világ legjobbjai között tartották számon. A túloldalon pedig ott volt egy szabadkártyás tinédzser, “valami fiatal svájci”. Az eredmény 5-7 6-3 6-0 6-2 lett Rafter javára, de a vereség ellenére Federer így is nyomott hagyott az emberekben. “Ez a fiú lenyűgözött engem. Ha keményen dolgozik, és jó lesz a hozzáállása, akkor nagyszerű teniszező lehet belőle.” Ezeket a szavakat Rafter mondta a találkozót követően, és hasonlóan véleményen voltak a különböző sportújságok is.

Néhány labdamenet a mérkőzésről