Törölték a Madrid Opent – sajtóhír

2020. augusztus 4.
by andF

Több spanyol hírforrás is úgy tudja, törölték a férfi- és női versenyt is rendező Madrid Opent. A hivatalos bejelentés kedden érkezik. (Időközben már hivatalosan is törölve lett a madridi torna.)

A Mutua Madrid Open is kikerül a már így is nagyon megkurtított 2020-as tenisz versenynaptárból. Spanyolországban napról napra rosszabb az egészségügyi helyzet, a Covid-19 második hulláma rekordszámú új megbetegedéseket eredményez. A madridi egészségügyi tisztviselők a verseny törlését szorgalmazzák, a végső döntést azonban a torna tulajdonosa, Iron Tiriac hozza majd meg.

“Gyakorlatiasnak kell lennünk és be kell látnunk, hogy az egészség a legfontosabb szempont. Senkit sem sodorhatunk veszélybe, sem a szurkolókat, sem a játékosokat, sem pedig a helyszínen dolgozókat.” – mondta a hétvégén a torna versenyigazgatója, Feliciano Lopez a L’Equipe-nek.

A korlátozásokon való enyhítés után Spanyolországban ismét rohamtempóban terjed a vírus. Az El Pais szerint az elmúlt 24 órában nyolcszor annyi megbetegedést regisztráltak, mint negyven nappal ezelőtt. Július 31-én 3092 új fertőzöttről szóltak a hírek, ami a karantén eltörlése óta új rekordnak számít.

A Madrid Open kulcsfontosságú torna a férfi- és a női versenynaptárban is, Masters 1000 illetve Premier Mandatory kategóriájú verseny, ahonnan tavaly a győztesek 1,202,520 eurót vihettek haza. A torna törlése a teniszidény újabb nagy vesztesége, miután az elmúlt két hétben Kína és Japán is bejelentette, hogy semmilyen teniszversenyt sem rendeznek idén.

Madrid kiesésével mindössze két salakos versenyen lesz majd lehetőség felkészülni a Roland Garrosra: a nőknél Róma és Strasbourg rendezi meg a májusról elhalasztott tornáit, a férfiak pedig csak Rómában tudnak majd játszani.

Forrás

Kép forrása: insidesport.co