Djokovic is bizonytalan a US Opent illetően

Elképzelhető, hogy Rafael Nadal után a szerb világelső sem indul a New york-i Grand Slam tornán

Novak Djokovic néhány napon belül hozza meg döntését, elutazik e az augusztus 31-én kezdődő, a torna történetében első alkalommal nézők nélküli US Openre.

Korábbi nyilatkozatai alapján a szerb több lehetséges forgatókönyvet is el tud képzelni a visszatérésre, ezek között az is szerepelt, hogy csak az európai salakpályás versenyekre koncentrálna. A Mutua Madrid Open torna lefújásával azonban kevés éles mérkőzést vívhatna ezen a borításon. Edzésen mindenesetre kemény-  és salakpályán egyaránt gyakorol.

A koronavírus járvány miatt komoly biztonsági intézedések mellett lehet megrendezni az amerikai Grand Slamet. Aki például nem a torna által biztosított szálláson lakik, annak 24 órás őrszolgálat ellenőrzi majd minden lépését, betartja e a szigorú protokollt.

Ez is közrejátszhatott a címvédő Rafael Nadal visszalépésében. A világranglista második játékos a spanyol sajtónak azt mondta, a családjával és csapatával történt egyeztetés után döntöttek úgy, hogy a jelenleg biztonságos Mallorcán marad, és nem vállalja a hosszú utazással, az extrém körülményekkel járó kockázatot.

Nadal és Federer távollétében a háromszoros US Open bajnok Djokovicnak remek lehetősége nyílna, hogy felzárkózzon a Grand Slamek számában, és 18-ra növelje trófeái számát. A verseny szervezői nagyon reménykednek, hogy a Három Nagy közül legalább a szerb részt vesz a versenyen.

Forrás

A kiemelt kép forrása: sportingnews.com