Minden eshetőségre felkészül Ausztrália a 2021-es Australian Opent illetően

2020. augusztus 13.
by Utah

Szokványos rendezésre készülnek az illetékesek a jövő évi Australian Openre, ugyanakkor megvannak a vészforgatókönyvek is arra az esetre, ha a COVID-19 továbbra is mindent felülíró szerepet játszik majd.

A végeláthatatlan járványhelyzettel nem pusztán a 2020-as idény hátralévő része mozog kétségek között, hanem a 2021-es szezonkezdet is. A járvány második hulláma lassan Ausztráliát is eléri, ennek ellenére bizakodóak, hogy a megszokott körülmények között, nézők előtt veheti kezdetét az Australian Open.

Craig Tiley versenyigazgató elmondása szerint öt, tökéletesen elzárt buborékot hoznak majd létre szerte Ausztráliában, amelyeket aztán hat héttel a verseny rajtja előtt nyitnának meg a játékosok számára – elkerülve ezáltal az esetleges karanténba vonulás kellemetlenségeit.

Australian Open in der Zwickmühle: Versicherung läuft aus ...

A törekvések ellenére is kétségek övezik az Australian Opent! – FOTÓ: Tennisnet.com

Idén több mint nyolcszázezer rajongó fordult meg a Melbourne Parkban, ehhez képest jövőre körülbelül a felével kalkulálnak. Vészforgatókönyvek természetesen adottak. Tileyék kitartanának a rendezés mellett, és ha kell zárt kapuk mögött bonyolítanák le a viadalt, amelynek eltörlése csak a legvégső opciót képezi.

Kiemelt kép: Spice News