Két nagyágyú is “jelentkezett” a US Openre

A férfi egyes tavalyi döntőse, Daniil Medvedev és a német Alexander Zverev is ott lesz az augusztus végén kezdődő Amerikai Nyílt Teniszbajnokságon.

Újabb top 10-es teniszezők jelentették be az uraknál, hogy ott lesznek az augusztus 31-én kezdődő US Openen. A tavalyi döntős, Danill Medvedev és a korábbi világbajnok, Alexander Zverev jelezte részvételi szándékát Instagram-fiókjaikon azok után, hogy a napokban a világelső Novak Djokovic az előzetes pletykák ellenére hivatalossá tette New York-i szereplését.

A koronavírus-járvány csonkává tette a hamarosan újrainduló tenisszezont. Az egészségügyi kockázatok miatt vannak olyanok, akik most inkább nem utaznak el Amerikába, így tettek az egyéni címvédők, Bianca Andreescu és Rafael Nadal is, de nagy nevek közül Simona Halep és Ashleigh Barty is “beállt a sorba”. Sokáig úgy tűnt, hogy Alexander Zverev is kihagyja a New York-i nagy tornát, főleg a fertőződések miatt felfüggesztett Adria Tour után, melyen a német is részt vett – gyanítható, hogy döntése hosszas egyeztetések eredménye. Daniil Medvedev nem adott hangot spekulációiról a kényszerszünet alatt.

Az ATP Tour augusztus 22-én tér vissza a Western & Southern Opennel, ahol pont az orosz a címvédő. Az eredetileg Cincinnatiben rendezenő Masters tornát a járvány miatt idén a US Open helyszínén, a Billie Jean King Tennis Centerben rendezik majd, szigorú előírások mellett és üres lelátók előtt. A US Open a hónap utolsó napján kezdődik és szeptember 13-ig tart.

A kép forrása: sportstar.thehindu.com