Simona Halep ott folytatta, ahol februárban abbahagyta

2020. augusztus 16.
by Utah

Prágában zajlott ezen a héten az újraindított WTA-szezon aktuális állomásainak egyike, amelyen több nagy név is képviseltette magát. 

Egy volt közülük Simona Halep, aki mindent egybevetve ott folytatta ténykedését, ahol februárban a szezon beszüntetésekor abbahagyta. A világranglista második helyezettje bár nem volt élete formájában a döntő felé vezető úton, a legfontosabb pillanatban végül összekapta magát, emelt a színvonalon és egy óra harminchárom perc alatt verte 6:2, 7:5 arányban a belga Elise Mertenst.

Mertens az első játszámában 2:0-ra is elhúzott, de Halep visszakapaszkodott és magabiztosan zsebelte be a nyitószetett. A második felvonásban 4:3-nál visszavette az elbukott adogatását, 5:5-nél azonban ismét hibázott, amely már végzetesnek bizonyult. Halep breakelt, majd kiszerválta a meccset az első prágai trófeájáért.

“Nagyszerű ellenfél, aki ellen mindig nagyon kemény a játék. A végsőkig küzdöttem. Fejben nagyon összeszedett voltam, ez pedig meghozta számomra a győzelmet!” – értékelt Halep a találkozót követően.

Ez volt Halep huszonegyedik tornagyőzelme. Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy részt vesz-e a hónap végén kezdődő US Openen.

Kiemelt kép: Tennis Majors