Simona Halep gondosan mérlegelt, mielőtt rajthoz állt Prágában

2020. augusztus 19.
by Utah

A világranglistán második Simona Halep győzelmével zárult a prágai salakpályás verseny, amely a járvány utáni újraindított szezon egyik első állomása volt. 

Halep a tornát követően nemsokkal azt is tisztázta, hogy nem lesz ott a US Openen. A WTA Insidernek adott interjújában az elmúlt hónapok nehézségeiről beszélt, valamint arra is kitért, hogy végül miért állt rajthoz a cseh fővárosban.

“Igazán jelentőségteljes pillanat volt a visszatérés, hiszen egy olyan mértékű kihagyást követően került rá sor, amelyet eddig soha nem tartottam. Nem tudtam, hogy mire számítsak és azzal sem voltam tisztában, hogy milyen erőt képviselek majd a játékommal. Összességében elégedetett vagyok a teljesítményemmel, és hogy mentálisan az egész hét folyamán erős bírtam maradni. 

Nem egyszerűek a körülmények, a korlátozások, de legalább biztonságban éreztük magunkat. Alighanem ez volt az oka annak, hogy ennyire égett bennem a tűz a győzelem érdekében. Remek hét volt. Örülök, hogy visszatérhettem a pályára. Boldogsággal tölt el, hogy a sportunk visszatért, továbbá köszönettel tartozom mindenkinek, aki lehetővé tette számunkra a versenyzést. Könnyűnek egyáltalán nem mondható napokon vagyunk túl, de mindent egybevetve mégis csodaszép, hiszen megnyertem a trófeát.” 

Halepnek tehát a biztonság volt és lesz az elsődleges szempont. A szünet alatt higgadt tudott maradni, de ami még ennél is fontosabb: megtartotta motivációját a versenyzés iránt.

“Nem voltam feszült a leállás miatt. Elfogadtam a helyzetet és igyekeztem vigyázni magamra, és készen állni a visszatérést jelentő megfelelő pillanatra. Ez a prágai verseny tükrében maximálisan adott volt, ezért is döntöttem úgy, hogy karrierem során először állok rajthoz itt. Lehet, hogy ez egy kisebb viadalnak minősül, de az ellenfelek nagyon kemények voltak. Magabiztosságot kölcsönöz hogy visszatérhetek, a győzelem iránti motivációm pedig arra sarkall, hogy emelt fővel hajtsak a folytatásban.” 

Halep hozzátette, hogy ez a tíz nap sem volt egyszerű a hotelszobájába zárva, így pillanatnyilag el sem tudja képzelni, hogy milyen volna egy Grand Slammel járó több hetes elszigteltség.

Kiemelt kép: Tennis TourTalk