“Senkinek sem lesz könnyű dolga” – Boris Becker nem hiszi, hogy Djokovic könnyedén behúzza a US Open-t

Ma a selejtezőkkel megkezdődik a Cincinnati Open és a US Open is már a nyakunkon van. Ezek a versenyek (és valószínűleg még sok egyéb a jövőben) nem olyan lesz mint amiket megszoktunk.  

Üres nézőtér, Grand Slam torna Federer és Nadal nélkül. De vajon ez megkönnyíti Novak Djokovic dolgát, hogy megszerezze karrierje 18. Grand Slam trófeáját? A tenisz legenda Boris Becker egy telefonos interjúban fejtette ki  véleményét a témában.

Szerinte egyáltalán nem lesz könnyű dolga Djokovicnak. A Grand Slam tornák mindig kemények és most olyan körülményekkel szembesülnek a játékosok, mint még soha senki. Aki legjobban tud alkalmazkodni, az fog a csúcsra érni.

“Teljesen nyílt verseny lesz, senkinek sem lesz kikövezett útja a győzelemig. Nole nagyon tapasztalt játékos, de ez mindenki számára egy új helyzet. Aki előbb tud alkalmazkodni hozzá, az lesz az esélyes. És ki tudja, talán egy új név is feltörhet.” – nyilatkozta a német legenda.

Djokovic főbb kihívóinak, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipasnak, azt tanácsolja, hogy legyenek bátrak, hisz senki sem legyőzhetetlen, soha ne adják fel.

“Ugyanezt mondanám a NextGen játékosainak is: legyetek bátrak, mert bár legendás bajnokok vannak előttetek, semmi nem tart örökké.Talán aki legközelebb áll ahhoz, hogy örököse legyen ezen bajnokoknak az Thiem, de Tsitsipas-t is nagyon kedvelem, szerintem nagyon sok jót fogunk hallani róluk a következő hónapokban” – tette hozzá Becker

Érdekes, hogy Becker épp Dominic Thiem-et említette meg, mint a következő időszak vezéregyéniségét. Thiem már nagyon közel járt a Grand Slam győzelemhez idén januárban az Ausztrál Open-en, ahol egy roppant kiélezett öt szettes csatában kapott ki Djokovictól a döntőben. Könnyen lehet ő lesz a tenisz történetének következő nagy bajnoka.

Kép forrása: tennishead.net