Jim Courier szerint nem a járvány késztette leginkább Nadalt a US Open kihagyására

2020. augusztus 21.
by Utah

Minden korábbinál foghíjasabb lesz a hamarosan rajtoló Amerikai Nyílt Teniszbajnokság mezőnye, amelyben idén Roger Federer mellett a címvédő Rafael Nadalt sem találhatjuk majd. 

Nadal elővigyázatosság gyanánt nem óhajt indulni a US Openen. Az amerikaiak korábbi legendás világelsője, Jim Courier szerint nem a járvány játsza az első és legfontosabb szerepet Nadal döntésében. Courier biztos benne, hogy Nadal ott volna Flushing Meadowsban, amennyiben kedvezőbben alakul számára a szezon folyatatásának kialakítása.

Jim Courier: ´Rafael Nadal is a champion as he doesn´t get a big ...

Courier szerint egyértelmű: Nadal célja mindenekfelett a Garros megnyerése! FOTÓ: Tennis World USA

“Mindannyian szerettük volna ha pályára lép a versenyen, elvégre a tavalyi bajnokról beszélünk a személyében, de a szezon alakulást figyelembe véve és hogy a Roland Garros a keménypályás időszak után kerül megrendezésre, érthető a döntés. Könnyen beleképzelhetjük magunkat a helyébe, hiszen egy olyan játékosnak, akinek már ennyi kára származott fizikálisan a kemény pályán való játéktól, egyértelmű, hogy inkább a tizenharmadik Garros-sikerére pályázik. Nyilvánvalóan a lehető legkedvezőbb feltételeket szeretné megteremteni hozzá. Úgy vélem kétségtelen, hogy Nadal elindult volna a US Openen, amennyiben a Garros hamarabb kerül megrendezésre. Nem hinném, hogy a döntésében a járvány játszotta a legnagyobb szerepet. Sokkal inkább az, hogy gyorsan kellett volna átálni egyik borításról a másikra annak tükrében, hogy február óta nem volt versenyzési lehetősége.” – értékelt Courier a Mat Dog Radio adásában.

Nadal a szeptember 14-én rajtoló római mesterversenyen tér vissza, utána pedig a Roland Garroson áll rajthoz.