Marion Bartoli nem kertel: “Az nem Grand Slam amin alig indulnak el”

2020. augusztus 22.
by DannyT

A korábbi wimbledoni bajnok nem rejtette véka alá a véleményét a hamarosan kezdődő US Open-ről. Szerinte bárki is nyeri meg, nem nevezheti magát Grand Slam győztesnek. 

Az idei US Openről hiányozni fog mind a női és férfi címvédő is, de nem ők lesznek az egyetlenek akik lemondták a szereplést a koronavírus, és az azzal járó korlátozások miatt. A hölgyeknél a címvédő Bianca Andreescu mellett további öt Top 10-es játékos sem lép pályára, míg a férfiaknál Nadal és Federer mellett Wawrinka és Kyrgios is jelezte, hogy nem vesznek részt a tornán.

Sokak szerint ezzel a US Open erősen leértékelődött, amivel 2013 Wimbledon bajnoknője Marion Bartoli is egyetért.

“Szerintem akik megnyerik a US Open maguk is tudni fogják, hogy valójában nem is nyerték meg a US Open” – kezdte az okfejtését. “Nem mondhatod komolyan, hogy megnyertél egy Grand Slam-at, miközben húsz játékos hiányzott a legjobb 32-ből” – folytatta, majd hozzátette:  “Persze, örülni fog neki, hogy megnyert egy inkább átlagosnak mondható tornát, és hogy minden nehézségen túljutva győzött, de akkor sem hívhatjuk ezt Grand Slam győzelemnek, ha ilyen sokan el sem indulnak rajta.”

Kép forrása: tennis365.com