Csillaghullás a női mezőnyben

2020. augusztus 24.
by HerczegGabor

A torna első két kiemeltje, Karolina Pliskova és Sofia Kenin is búcsúzott a New Yorkban zajló, eredetileg Cincinnatibe tervezett kemény pályás tenisztorna vasárnapi játéknapján. Mindkét versenyző erőnyerő volt, és csak a második fordulóban kezdte meg a szereplését.

A felső ágon a világranglista harmadik Karolina Pliskova a torna első számú kiemeltjeként lépett pályára, és az orosz Veronika Kudermetova-val mérkőzött a második fordulóban. Az előrébb rangsorolt cseh játékos az első játszmát 4-1-es vezetésről vesztette el 5-7-re, a második szettben pedig hiába haladtak 4-4-ig együtt a felek, ismét Pliskova vesztette el a szervajátékát. Az orosz nem ijedt meg a lehetőségtől,  hozta a saját adogatását, és 6-4-gyel, 1 óra 46 percnyi játék után jutott a következő körbe, ahol a Kristina Mladenovic – Elise Mertens párharc győztese következik.

Az alsó ágon a világranglista negyedik Sofia Kenin a rutinos francia Alize Cornet-vel mérkőzött. Az első játszmát Cornet nagyon simán 6-1-gyel behúzta, már 5-0 is volt az állás, akkor tudott kicsit kozmetikázni az eredményen Kenin. A második szettben is a francia irányított, 5-3-as állásnál két meccslabdát hagyott kihasználatlanul, ami visszahozta az amerikai önbizalmát, és rövidítésre mentette a szettet. A tie-breakben hiába volt Kenin-nek két játszmalabdája nem tudta kihasználni, a francia pedig a negyedik meccslabdáját már értékesítette, és jutott a következő körbe. Nem lesz könnyű ellenfele a legjobb 16 között sem, hiszen a Victoria Azarenka – Caroline Garcia mérkőzés győztese vár majd rá.

WTA-TORNA, NEW YORK (1 900 000 dollár, kemény pálya)

2. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Karolina Pliskova – Veronika Kudermetova 5-7 4-6

Sofia Kenin – Alize Cornet 1-6 6-7

Kép forrása: www.sportflash24.it