Váratlanul nagy vereséget szenvedett Dominic Thiem New Yorkban

Mindössze három játékot nyert meg az osztrák a szerb Krajinovic ellen.

Ahogyan arra számítani lehetett, a nagy szünet után tobzódnak a meglepetések az idén New Yorkban zajló Western & Southern Open, Masters kategóriájú ATP-tornán. A meglepetések közül is kiemelkedik Dominic Thiem (2.) veresége. Az Australian Open idei döntőse a szerb Filip Krajinovic ellen kezdhette meg a kemény pályás tornát, de az osztrák számára nem tartott sokáig a US Open felvezető versenye. Szerb ellenfele mindössze három játékot veszített el a két játszma alatt a 10-es pályán (6/2 6/1).

“Borzalmas volt, ahogyan játszottam. Nem vettem fel a ritmust és egyszerűen képtelen voltam pontot nyerni fogadóként (mindössze 4-et – a szerző). Még keresem az okokat, de azon leszek a következő napokban és remélem, válaszokat is találok.

– nyilatkozta Thiem őszintén a meccs utáni sajtótájékoztatón. Ezt követően az üres lelátókról kérdezték a világranglista 3. helyezettjét:

“A tenisz nagyon mentális sport és sokkal nehezebb, ha nincsenek nézők, szurkolók, akiktől sok energiát kapsz a nehéz helyzetekben. Próbálom elképzelni, hogy az Arthur Ashe Stadionban játszom az ötödik szettben egy esti meccsen…”

Filip Krajinovic ellenfele a Grigor Dimitrovot (14.) kiejtő Fucsovics Márton lesz majd a legjobb 16 között, Thiem kiesésével pedig Stefanos Tsitsipas (4.) lett az alsó ág legmagasabban rangsorolt teniszezője.

Kép forrása: explica.co