Djokovic újabb rekordot dönthet meg

A szerb megelőzi Pete Samprast a világelsőként eltöltött hetek számában, és nagyon közelít Federer csúcsához is

Mivel Dominic Thiem már az első fordulóban búcsúzott a New Yorkban tartott “cincinnatti” mesterversenyen, eldőlt, hogy Novak Djokovic marad a világelső. Rafael Nadal távollétében az osztráknak akkor lett volna esélye átvenni a ranglista első helyét, ha megnyeri a Western and Southern Opent, és a jövő héten kezdődő US Openen is jól szerepel.

Így azonban a jelenleg 283 hét elsőségnél járó Djokovic három hét múlva, szeptember 21-én hivatalosan is eléri Pete Sampras 286 hetes teljesítményét, és üldözőbe veszi Roger Federert, aki 310 héttel tartja a csúcsot. Ha 2021-ben Djokovicnak sikerül megvédenie az Ausztrál Openen bajnoki címét, feltehetően átveszi a rekordot a svájcitól, aki térdműtétje után jelenleg családja körében nyaral és regenerálódik.

A COVID járvány miatt hat hónapra befagyasztott világranglista okán Djokovic a heteket sem tudta gyűjtögetni, ez nehezítette dolgát a rekord megdöntésében.

Nadal és Federer távollétében természetesen a szerb a US Open első számú esélyese. A győzelemmel 18-ra növelné Grand Slam trófeái számát, így e tekintetben is Nadal (19) és Federer (20) nyakában liheg majd.

Forrás

A kiemelt kép forrása: aawsat.com