Harmadjára is megműtötték Del Potro térdét

2020. augusztus 27.
by maratsafin

Szerdán ismét megműtötték Juan Martin del Potro jobb térdét. A mostani volt a harmadik beavatkozás azóta, hogy két évvel ezelőtt megsérült.

Tandil tornya az elmúlt hónapokban már edzett, de továbbra is fájdalmat érzett, és az újabb műtét mellett döntött, közölte a hírt DelPo csapata. A sokak által a tour egyik legszimpatikusabb játékosának tartott Del Porto jobb térdkalácsa még 2018 októberében törött el a sanghaji Masters torna alatt, majd miután visszatért a műtétből, elcsúszott a 2019 júniusi Queen’s Club füves pályás bajnokságon, a rossz mozdulat pedig újabb beavatkozást igényelt.

Az argentin sosem tartozott a szerencsés játékosok közé, karrierjét folyamatosan sérülések hátráltatták. Pedig Del Potro karrierje rendkívül ígéretesnek tűnt, amikor Roger Federert legyőzte a US Open döntőjében, és elnyerte első – és eddigi – egyetlen Grand Slam címét még 20 éves korában. Az argentin kálváriája nem most kezdődött. Először műteni kellett a jobb csuklóját, majd azt követően három beavatkozás jött a bal csuklóján. Végül ismét eljutott a csúcs közelébe, és döntőbe jutott a 2018-as US Openen, ahol Novak Djokovic ellen veszített. A következő hónapban megsérült a jobb térde…