Bejelentették visszavonulásukat a Bryan-testvérek

2020. augusztus 28.
by Utah

Legördült a függöny a tenisztörténelem legsikeresebb párosa előtt, miután a Bryan-testvérek bejelentették visszavonulásukat. 

A legendás duó néhány nappal a US Open kezdete előtt hozta meg döntést, annak tükrében, hogy érzésük szerint elérkezett hozzá a megfelelő pillanat. Huszonöt évvel a bemutatkozásukat követően, 119 megnyert trófeával és 16 Grand Slam-győzelemmel búcsúznak a sportágtól.

“Mindketten úgy éreztük, hogy ez a legmegfelelőbb pillanat.” – indokolt a 42 esztendős Mike a New York Timesnak. “Ebben a korban már rengeteg munkába telik versenyképesen pályára lépni. A játék iránti szeretetünk nem hagyott alább, de a testünk már egyre kevésbé fogadja el a fizikális felkészülést.”

The Bryan Bros. Foundation, a non-profit 501c3 organization - Bob Bryan - Mike Bryan - Doubles Team Champions in Professional Tennis

Határozott döntést hoztak a karrierjük lezárásáról. Kép forrása: Bryan Brothers

16 Grand Slam-győzelmük mellett 39 ATP 1000-es viadalt nyertek, továbbá olimpiai aranyérmet szereztek 2012-ben Londonban, összességében pedig 438 héten át vezették a páros világranglistát. Legutóbb 2014-ben ünnepelhettek Grand Slam-címet, a US Open bezsebelésével.

“Nem csak azért játszottunk tavaly, hogy pontokat nyerjünk, vagy hogy pénzt csináljunk. Mindenünket a pályán akartuk hagyni, és magunkba szippantani az atmoszférát még egyszer utoljára!” 

Forrás

Kiemelt kép: US Open