Medvedev hiszi, hogy megvan a tenisze a US Open megnyeréséhez

2020. augusztus 28.
by Utah

Daniil Medvedev címvédőként búcsúzott a negyeddöntőben a Cincinnati-ból New Yorkba költöztetett ATP 1000-es versenyen. Vereségével a rajongóknak legkorábban a US Openig kell várni arra, hogy összecsapjanak Novak Djokovic-csal, hiszen a W&S Open elődöntőjében a Medvedevet kiejtő Bautista Agut találkozik a világelsővel. 

Medvedev szerdán drámai csatában maradt alul Roberto Bautista Aguttal szemben. Veresége dacára is a lehető legpozitívabb szemléletet kommunikálja a külvilág irányába, és hiszi, hogy megvan a tenisze a végső sikerhez a US Openre.

“Meg vagyok elégedve a teniszem minőségével. Őszintén szólva, azt hittem rosszabb lesz, úgyhogy ezzel a részével nincs baj.” – véleményezett az orosz még a szerdai megmérettetést követően.

Medvedev tavaly a döntőig jutott a US Openen, és bizony a fináléban is partiban volt a későbbi győztes Rafael Nadallal, aki 2:0-ás vezetésről kényszerült egy késhelyre menő ötszettesre fiatal riválisával szemben.

“Amennyiben sikerül átmentenem a tavalyi formámat, úgy vélem jó esélyem lesz egy remek versenyre.” – tette hozzá, majd arra is kitért, hogy ő személy szerint sok visszalépésre számít a hétfőn rajtoló Grand Slamen – egész egyszerűen a meccshiányból fakadóan, és hogy adott esetben pokoli lesz a hőség, amelyet ekkora kihagyást követően nem mindenki lesz képes azonos módon kezelni egy-egy ötszettes tükrében.

Kiemelt kép: Polish News

Forrás és forrás