Nadal a visszavonulás gondolatáról

2020. augusztus 28.
by Utah

Rafael Nadal nem pusztán a karrierjét nyújtotta el még számára is meglepően, de mindemellett a legmagasabb szinten volt képes versenyezni az elmúlt másfél évtized nagy részében. 

A korábbi világelső kihagyja a hétfőn rajtoló US Opent, helyette szeptember 14-én tér vissza Rómában, hogy aztán megcélozza pályafutása tizenharmadik Garros-sikerét. Ahogyan Federer, úgy az ő esetében is egyre többször vetik fel a visszavonulás opcióját, ám Nadal nagyon egyszerű módon áll ehhez a témához.

“Mindennek van eleje és vége, én pedig nem tartozom azok közé, akik tartanak a végtől.” – kezdte Nadal a GQ-nak adott interjújában. “Tisztelettel tölt el a pillanata, de egyáltalán nem félek tőle. El kell fogadnunk amikor eljön az idő, és új motivációkat keresni az életben. Mostanában csak nagyon keveset gondoltam a teniszre. Úgy vélem rengeteg fontosabb és sajnos szerencsétlenebb esemény is bekövetkezett ahhoz, hogy olyasmire gondoljunk, ami szerintem végső soron még mindig csak másodlagos. Tartom magamat az álláspontjaimhoz, és várom, hogy miként alakulnak a dolgok. Amikor szükségszerűvé válik, a családom és a csapatommal való egyeztetést követően hozzuk meg a döntést, amely mindannyiunk érdekét szolgálja.” 

Nadal rekordjai, küzdőszelleme és kitartása már most minden idők legnagyobbjai közé emelték. Sőt, szakértők és korábbi játékosok egy része szerint az is egyértelmű, hogy a legnagyobbat tisztelhetjük a személyében.

Forrás

Kiemelt kép: Tennis World USA