Naomi Osaka mégis vállalja a játékot az elődöntőben

2020. augusztus 28.
by Utah

Dacára annak hogy a megnyert negyeddöntős meccsét követően visszalépett a versenytől, Naomi Osaka mégis ott lesz a ma délután esedékes mérkőzésén. 

Az elmúlt szűk tenisz-szempontból rendhagyóra sikerült 48 óra főszereplője, Naomi Osaka szerdán a rasszizmus elleni harc jegyében lépett vissza a Western & Southern Opentől, amely végül maga után vonta, hogy a versenybizottság egy nappal elhalasztotta a programot. Az újabb botrány azután robbant ki, hogy vasárnap a rendőrök lelőttek egy színes bőrű férfit Georgiában.

“Mint azt bizonyára már tudjátok, tegnap visszaléptem a versenytől a rasszizmus- és folyamatos rendőri erőszak elleni támogatásom érdekében. Készen álltam arra – és végül meg is tettem -,  hogy átengedjem a mérkőzést az ellenfelem javára. Mindazonáltal, a bejelentésemet követő hosszas tanácskozás nyomán amelyet a WTA-val és az USTA-val folytattam, hajlandó vagyok eleget tenni azon kérésüknek, hogy pályára lépjek pénteken. Felajánlották, hogy halasztják a meccseket, ez pedig a meglátásom szerint csak még több figyelmet fordít a mozgalom lényegére” – közölte újabb nyilatkozatában Osaka, aki tehát az elődöntőben Elise Mertens-szel találkozik. 

A történethez hozzátartozik, hogy a kanadai Milos Raonic is fontolta a bojkottot, de ő még azelőtt, hogy pályára lépett volna a legjobb nyolc között Filip Krajinoviccsal szemben.

Forrás

Kiemelt kép: Tampa Bay Times