Vége az ATP játékosbizottságának?

Az elnök Novak Djokovicon kívül John Isner és Vasek Pospisil is lemond mandátumáról, és egy új szervezet alapítását tervezik.

Épphogy visszatért a teniszélet, máris botrány tört ki az ATP berkein belül. A kényszerszünet alatt is sok kritika érte a szövetséget: Andrea Gaudenzi elnöktől nagyobb hatékonyságot, jobb kommunikációt vártak volna a játékosok, és azt is sérelmezték, hogy a vezetők nem csökkentették saját juttatásaikat akkor, amikor a versenyzőknek nem volt lehetősége pénzt keresni.

A pohár azzal telhetett be végleg, hogy Gaudenzi elnök nem utazott New Yorkba, a Western and Southern mestertorna, illetve a US Open helyszínére.

Djokovic játékosbizottsági elnöki pozíciójáról mondott most le, melynek edzői, Marian Vajda és Goran Ivanisevic nem is titkoltan örülnek, hiszen rendkívül sok elfoglaltsággal járt.

Vasek Pospisil, aki a ranglista 51-100. helyén lévő játékosokat képviselte, és mindig híres volt szókimondásáról, így jellemezte a játékosbizottságban eltöltött két évét: “Világossá vált számomra, hogy az ATP jelenlegi szervezeti felépítésében a játékosbizottság tagjai semmilyen érdemi döntésre nincsenek hatással. Mindent megtettem, hogy képviseljem a véleményemet, emelt fejjel távozom.”

Egyelőre keveset tudni a létrehozni kívánt új szervezetről. A neve “Professional Tennis Players Association” lesz, az ATP-től teljesen függetlenül működik majd, és leginkább talán egy szakszervezetre fog hasonlítani.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág