Nadal biztos benne, hogy túlszárnyalják majd a Nagy Hármas eredményeit

2020. augusztus 31.
by kert

 A salakkirály saját eredménylistája is imponzáns, de nem megdönthetetlen – vélekedik

Nadal számos rekordja közül a leginkább közismert talán a 12 Roland Garros győzelem, melyhez hetet gyűjtött a többi Grand Slam helyszínen, így már csak egy trófeával van lemaradva Roger Federer mögött.

Egy közelmúltban készült interjúban azt kérdezték Nadaltól, vajon az általa létrehozott teniszakadémia, a manacori Rafa Nadal Academy vajon adhat e a világnak egy hozzá hasonló szupertehetséget?

“Hogy mit hoz a jövő, az természetesen mindig bizonytalan. Magamat egy teljesen normális, átlagos embernek tartom, ezért azt hiszem, ha én el tudtam érni 12 Roland Garros győzelmet, arra valaki más is képes lehet.”

Ugyanezt gondolja Federer és Djokovic eredményeiről is: “Egyszer jön valaki, és megdönti Roger és Novak rekordjait is. A folyamatos fejlődés része az életnek, ez így van rendjén.”

Nadal -bár címvédő- nem utazott el New Yorkba a ma kezdődő US Openre, hanem az európai salakos szezonra koncentrál. A tervek szerint a szeptember 14-én kezdődő római tornán lép először pályára, majd a Roland Garroson megpróbálja megszerezni tizenharmadik bajnoki címét.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág