US Open 2020: Ahol abbahagyta – gond nélkül vette az első kanyart Djokovic

A helyszín maradt, a torna új, de a férfi világelső még mindig veretlen 2020-ban.

Magyar idő szerint hétfő kora hajnalban megkezdte szereplését a US Openen Novak Djokovic (1.). A szerb világelső pár nappal ezelőtt ugyanezen a helyszínen, de még a Cincinnati Masters keretei között nyerte meg karrierje 35.  Masters-tornáját, most azonban már 2020 második Grand Slam-jén kellett teljesítenie.

Ellenfele az első fordulóban a bosnyák Damit Dzumhur volt, aki bár jelenleg top 100-on kívül található a világranglistán, képességei alapján mégsem bizonyult előzetesen könnyú első körös ellenfélnek. Djokovic viszont mindent onnan folytatott, ahol abbahagyta a múlt héten. Két sima és egy küzdelmes szettben nyerte meg a délszláv összecsapást (6/1 6/4 6/1), melynek második játszmája is csak azért volt kicsit szorosabb, mert nem tudta elsőre megerősíteni break-előnyét. Önmagához képest agresszívabban játszott, de az ebből fakadó több hiba ellenére szűk 2 óra után már Dzumhur gratulációját fogadhatta. Ebben az évben tobábbra is veretlen, immáron 24-0 a mérlege 2020-ban.

A torna háromszoros bajnokának nem árt vigyáznia a következő körben sem, ott majd Kyle Edmunddal játszik. A brit teniszező dinamikus játékával és hatalmas tenyereseivel éberségre és óvatosságra késztetheti Djokovicot.

A kép forrása: AFP