Mladenovic a Flushing Meadowsban uralkodó körülményeken bosszankodik

2020. szeptember 3.
by Utah

Történelmi összeomlást produkált tegnap Kristina Mladenovic, akinek 6:1, 5:1-ről sikerült kikapnia a US Open női egyesének második fordulójában.

A mérkőzést követően aztán Mladenovic ki is fakadt, de nem a produkciója, hanem a New York-i versenyt övező állapotok miatt. Mladenovic egyike volt azoknak a játékosoknak, akik kapcsolatba kerültek a verseny előtt egy nappal pozitív koronavírus-tesztet szolgáltató Benoit Paire-rel, ezáltal pedig még a védőbuborékon belül is korlátozták a szabadságukat elővigyázatosság céljából.

“Jól játszottam, de a gondolataim máshol jártak. Abnormális a helyzet, amelybe kényszerítve vagyunk. Vissza akarom kapni a szabadságomat, mert jelenleg úgy érzem magamat, mint akit fogvatartanak.” – közölte nyers őszinteséggel, de persze hozzátette, hogy nem ez volt az oka a vereségének.

“5:2-nél szimplán összeomlottam, ehhez nincs több hozzáfűznivalóm. Megsemmisültem. Gyalázatos, ahogyan kezelnek bennünket, de nem akarom, hogy ez kifogásként hangozzon a vereségemre. Nem a szövetség hibája, hogy képtelen vagyok kihasználni négy meccslabdát.”

“A körülmények szörnyűek. Negyvenc percet kártyáztam valakivel, aki fertőzöttnek bizonyult, szemben velem, aki ezek után is negatív eredményt produkált. Ha tudom, hogy még ennek fényében is ilyen állapotok vesznek körbe, eszembe se jutott volna, hogy betegyem a lábamat a versenyre.” – adta meg a kegyelemdöfést Mladenovic, akinek szavai a legkevésbé sem lehetnek megnyugtatóak Babos Timi számára. A páros ma kezdi meg szereplését a női párosok küzdelmében.

Forrás

Kiemelt kép: usopen.org