US Open 2020: Az 5. és a 9. kiemelt is búcsúzott a hölgyeknél

A második forduló alaposan megrostálta a női kiemeltek névsorát, Konta Johanna egy számára simának induló találkozón maradt alul, Sabalenka honfitársától kapott ki.

Még a második fordulón sem vagyunk teljesen túl a US Openen, de az esélyesek névsora egyre rövidebb lesz a hölgyek mezőnyében, ahol nagy meglepetésre kiesett Konta Johanna. Bár jól kezdett a 9. helyen kiemelt játékos, de a második játszmában ellenfele, a román Sorana Cirstea is komolyan feljavult, a brit pedig a ki nem használt break lehetőségek miatt vesztette el a játszmát. Az utolsó játszmában Cirstea már stabilabb volt, így 2-6, 7-6, 6-4 arányban győzte le Kontát.

Az amerikai vonal is erősen képviselteti magát a továbbiakban, továbbjutott a korábban már említett Kenin mellett Anisimova, Keys és Stephens is.

Sloane Stephens ellenfele a 32 között Serena Williams lesz, aki eddig mindenféle probléma nélkül menetel az idei kiírásban. Ezúttal Margarita Gasparyan ellen lépett pályára, de bő másfél óra alatt megverte 6-2, 6-4-re, így két korábbi US Open győztes találkozhat majd a következő körben.

Ha nem is nagy meglepetésre, de búcsúzott az 5. kiemelt Aryna Sabalenka is, akit az előző heti győztes, Viktoria Azarenka vert könnyedén. Sabalenka végig sokkal többet rontott, kulcshelyzetekben pedig hatástalan volt honfitársa ellen. Azarenka egy végtelenül sima, 6-1, 6-3-as győzelmet aratott.

A kép forrása: usopen.org