Djokovic az előkelő “600-as klub” harmadik tagja lett

2020. szeptember 5.
by Diapolo

Guillermo Vilas és Roger Federer után Novak Djokovic került harmadikként egy igen illusztris társaságba.

Az Open-éra kezdete óta 27 játékos érte el a 600 győztes mérkőzés mérföldkövét a férfi mezőnyben. Egészen különleges, hogy Rafael Nadal az egyedüli játékos, aki legalább 400 győzelmet szerzett két külön borításon, de a tegnapi napig csupán két teniszező volt, aki egyfajta borításon legalább 600 győzelemig jutott. A tegnapi US Open mérkőzését követően Novak Djokovic lett Guillermo Vilas és Roger Federer után a harmadik, aki eljutott 600 győzelemig ugyanazon a borításon.

Guillermo Vilas volt az első tagja ennek a viszonylag kis körnek, aki kedvenc borításán, salakon jutott el a 600 győzelem fölé. Vilas statisztikáit látva máig valóságos csodának tűnik, hogy abban a szenzációs 1977-es évben sem tudta letaszítani Jimmy Connors-t a világranglista éléről.

Roger Federer volt a második, aki átlépte a 600-as határt, 782 kemény borításon szerzett győzelme máig a legtöbb, amit ezen a borításon teniszező szerzett. Djokovic pénteken érte el a bűvös számot, ami egyben 150. sikere volt kemény borításon Grand Slam tornán. Érdekes a győzelmek megoszlása is, hiszen 75-75 sikere van egyaránt az Australian Openen és a US Openen is. Federeren kívül senki sem volt ezidáig képes arra, hogy ilyen statisztikákat birtokoljon kemény borításon.

Djokovic számára továbbra is tart bámulatos sorozata, hiszen 2020-ban mind a 26 mérkőzését meg tudta nyerni, ráadásul mindegyiket kemény borításon. 600. kemény pályán szerzett győzelmét Jan-Lenard Struff ellen jegyezhette a szerb világelső, ahhoz pedig kevés kétség férhet, hogy még számos siker követi majd a tegnapit.

Forrás

A kép forrása: usopen.org