Djokovic szerint következetlenség uralkodik a buborékban

2020. szeptember 6.
by Utah

A világelső- valamint a játékosbizottság nemrég lemondott első embere, Novak Djokovic élesen bírálta a Benoit Paire esetét övező szituációt, amelynek végén szerinte következetlenül jártak el az illetékesek. 

Benoit Paire egy nappal a US Open előtt szolgáltatott pozitív koronavírus-tesztet. Paire természetesen nem indult a tornán, pár nappal később viszont a második elvégzett tesztje már negatív lett. Közben, tizenegy játékos került kapcsolatba a franciával, de mivel mindegyikük negatív lett, indulhattak a US Openen. Pénteken és szombaton aztán újabb csavar került a sztoriba, hiszen Adrian Mannarino csak három órás késéssel léphetett pályára Alexander Zverev ellen, tekintve, hogy ő volt a tizenegy játékos egyike, és az illetékesek azt akarták, hogy vonuljon karanténba. Hasonló okokból zárták ki a Babos-Mladenovic kettőst Mladenovic miatt.

Novak Djokovic tetszését a legkevésbé sem nyerte el a kialakult szituáció, sőt, személyesen igyekezett kardoskodni azért, hogy Mannarino játszhasson.

“Beszéltem Adrian edzőjével, utána pedig az ATP-hez, majd a legfelsőbb New York-i tisztviselőkig próbáltam eljutni, hiszen ez volt az egyetlen módja a helyzet tisztázásának. Hogy végül mi történt azt nem tudom, mert egyszercsak mégis engedélyezték neki, hogy pályára lépjen.” – árulta el Djokovic azután, hogy legyőzte Jan-Lennard Struffot. “Nem vagyok megelégedve a jelen körülményekkel, és azzal, ahogyan a francia játékosok eseteit kezelték. Korábban a tornán aztán el sem indulhatott Dellien és Pella (nekik az edzőjük fertőződött meg – a szerk.) is hasonló cipőben jártak. Azt sem tudhatjuk, hogy téves volt-e a teszt, hiszen Paire pár nappal később negatívnak bizonyult. Ez egy másik olyan dolog, amit részletezni kell. Más sportágakban is előfordult, hogy a másodjára elvégzett tesztek negatív eredményt hoztak. Paire-nél ezt nem tisztázták, de a versenytől vissza kellett lépnie, ellenben azokkal, akikkel kapcsolatba kerülhetett. Az egész folyamat valahogy nagyon következetlen.” – vallotta a tizennyolcadik Grand Slam-sikerére hajtó szerb klasszis.

Forrás

Kiemelt kép: tennisnet.com