US Open 2020: Martic és egy korábbi bajnok is búcsúzott

2020. szeptember 6.
by Diapolo

Petra Martic egy fordulatos meccsen, Angelique Kerber azonban tükörsimán kényszerült búcsúzni a US Open nyolcaddöntőjében.

Egészen a nyolcaddöntőkig kellett várni, hogy elérkezzen a szokásos betegség a női mezőnyben: indokolatlanul, a semmiből elkezdtek az esélyesek kihullani.

Angelique Kerber eddig különösebb nehézség nélkül menetelt az idei versenyen, azonban derült égből villámcsapásként sújtott le rá Jennifer Brady, aki óriási meglepetésre kiejtette a 2016-os bajnokot. Kerber ahogy már a női meccseken megszokhattuk, pokoli rossz napot fogott ki, az első játszmában az első adogatását még semmire nyerte, azonban utána kétszer is elbukta a szerváját, így Brady nyerte az első játszmát. A második szett három vesztett adogatással kezdődött, de Kerber vesztett eggyel többet, így kénytelen volt az eredmény után futni. A mérkőzést a ki nem használt breaklabdák döntötték el, ugyanis a német hiába jutott el többször is a break kapujába, Brady mindannyiszor meg tudta őrizni előnyét, így 6-1, 6-4-re legyőzte Angelique Kerbert.

Jennifer Brady ellenfelet is kapott, hiszen Yulia Putintseva és Petra Martic velük egy időben játszott. A mérkőzés képe egészen furcsa képet fest, egy igazi őrült mérkőzést hozott a két játékos első találkozója. Putintseva az első szettben lemosta a pályáról az előzetesen esélyesebbnek tűnő horvátot, már 5-0-ra is vezetett, innen Martic még kapaszkodott, de elvesztette az első játszmát. A második szett 4 játék után vett komoly fordulatot, Martic ugyanis a hátralevő gameket behúzta, ráadásul csak ebben a szettben 22 nyerőt ütött. Az egyenlítés után azonban jött egy újabb csavar, Putintseva ugyanis kétszer is elvette Martic adogatását, aki 4-0-ra elengedte az ukrán lányt, innen pedig hiábavaló volt már a kapaszkodás, nem maradt esélye a győzelemre. Petra Martic az utolsó szettben nagyon komolyan szenvedett az első szervája mögött, csupán 50%-os hatékonysággal tudta pályára ütni őket, a második szervája mögött pedig vajmi kevés sikerrel tudott pontokat nyerni. Putintseva 6-3, 2-6, 6-4-re verte Marticot, így ő lesz majd a negyeddöntőben Jennifer Brady ellenfele.

A kép forrása: wtatennis.com