Novak Djokovic elnézést kért a tegnap történtek miatt

2020. szeptember 7.
by cort

A szerb világelső a Carreno Busta elleni mérkőzés első játszmájában 5-5-ös állásnál mérgében elütötte a labdát, ami épp az egyik vonalbírót találta el.

A szabályok értelmében Djokovic-ot leléptették, és azóta kiderült, hogy a tornán szerzett pontjait, és pénzdíját sem kapja meg. Mivel a szerb a mérkőzést követő sajtótájékoztatón sem jelent meg, így további 20 ezer dollár pénzbírságot is kapott. Djokovic később a közösségi médiában üzent.

“Ez az egész helyzet nagyon elszomorít. Beszéltem a vonalbíróval, és a szervezőkkel, szerencsére jól van. Rendkívül sajnálom, hogy ilyen stresszt okoztam neki. Nem volt szándékos, teljesen véletlen volt. Ami a kizárásomat illeti, mélyen magamba kell néznem és le kell küzdenem a csalódottságomat. Úgy kell tekintenem a dolgot, mint egy leckét, amely segít abban, hogy játékosként és emberként is jobbá váljak. Elnézést kérek a US Open versenytől és mindenkitől, aki részese volt a viselkedésemért. Hálás vagyok a csapatomnak és a családomnak a támogatásért, és a rajongóimnak, hogy mindig velem vannak. Köszönöm, és nagyon sajnálom.”
Kép forrása: dw.com