US Open 2020: Búcsúzott a 2. kiemelt, Serena feltámadt, masíroznak az anyukák

Serena Williams, Tsvetana Pironkova, Viktoria Azarenka, illetve Elise Mertens nevével lett teljes a női mezőny negyeddöntőinek párosítása a US Openen.

Elsőként Serena Williams jutott tovább a tegnapi mérkőzéseken. Az amerikai legenda azzal a Maria Sakkarival csapott újra össze, aki az előző tornán simán legyőzte és búcsúztatta. Ezúttal egy jóval szorosabb és fordulatosabb meccsen kellett helytállniuk. A mérkőzés némi túlzással végig Serena kezében volt, Sakkari bár nagyon bátran játszott, ezúttal nem tudott felérni az amerikai szintjére. A görög teniszezőnő bár nagy lehetőséget kapott a második szett megnyerésével, mégis elbukta breakelőnyét a harmadik játszma elején, utána pedig Serena Williams már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, 6-3, 6-7, 6-3-mal lezárta a mérkőzést.

Ellenfele az a Tsvetana Pironkova lesz, aki a világranglistán nem szerepel jelenleg, hiszen nem rég tért vissza a gyermeke születését követően. Pironkova egyelőre ihletett formában játszik, nem tudta útját állni Alize Cornet sem, pedig kettejük találkozója némileg hasonlított Serena Williamsék meccséhez. A különbség csak az volt az első szett után, hogy a második játszmában Pironkova és Cornet is négy alkalommal elbukta adogatását, ráadásul a tiebreak is hasonló tempóban kezdődött, csak a másik adogatásánál tudtak pontot szerezni. Pironkova a játszma elvesztése után a harmadikban újra magára talált, így 6-4, 6-7, 6-3 arányban legyőzte a franciát.

Viktoria Azarenka bár elbukta az első játszmát Karolina Muchova ellen, a második szettben már ellenállást nem tűrően ragadta magához a kezdeményezést, és sikerrel megfordította a mérkőzést. Muchova elsősorban fogadóként nem tudott felnőni a fehérorosz teljesítményéhez. Azarenka a harmadik képviselője az édesanyák vonalának az alsó ágon, ellenfele pedig talán nem nagy meglepetésre, de nem Sofia Kenin lesz.

Sofia Kenin bár remek szezont fut, az egyetlen idei Grand Slam győztese, mégsem ő volt az esélyese az Elise Mertens elleni meccsnek. Mertens pazarul játszik, talán a legjobb formában van a nők mezőnyében, ennek megfelelően pedig nem adott esélyt az amerikainak, aki hathatósan hozzájárult Mertens győzelméhez, adogatóként és fogadóként is gyenge teljesítményt nyújtott, de a ki nem kényszerített hibák terén is toronymagasan emelkedett Mertens fölé. A vége egy tükörsima 6-3, 6-3 lett, így Elise Mertens csatázhat majd Azarenkával az elődöntőért, és talán az sem lenne meglepő, ha kettejük párharcának győztese nyerné az idei tornát.

A kép forrása: usopen.org