US Open 2020: Medvedev már túl nagy falat volt Tiafoe számára

2020. szeptember 8.
by Diapolo

Hajnalban a torna tavalyi döntőse, Daniil Medvedev, illetve a Fucsovics Marcit kiejtő Frances Tiafoe csapott össze egymással. A találkozó szorosan indult, de végül simán jutott tovább az orosz.

A 3. helyen kiemelt Daniil Medvedev a papírformának megfelelően három játszmában legyőzte az amerikai Frances Tiafoe-t a US Open nyolcaddöntőjében. Tiafoe bár szélsebesen legyőzte Marcit az előző körben, mégsem számított túlzottan esélyesnek. Az első szett meglepően szorosan alakult, Medvedevnek nehézségei voltak a szerváival, de ennek ellenére kiélezett helyzetben is behúzta a szettet.

A második játszma pedig meghozta az áttörést, Medvedev egy óra alatt megnyerte a szükséges két játszmát, ezalatt Tiafoe csupán egy szerváját tudta hozni, így az orosz játékos 100 perc alatt lezárta a mérkőzést 6-4, 6-1, 6-0 arányban.

A következő körben honfitársa, Rublev ellen lép pályára. Látva a másik orosz játékos eddigi parádés teljesítményét, joggal dörzsölhetik tenyerüket a tenisz szerelmesei, mert egy nem akármilyen ütközet következhet.

A kép forrása: usopen.org