US Open 2020: Medvedev megállíthatatlan, elődöntős a US Openen

2020. szeptember 10.
by DannyT

Djokovic hangos kiesésével váratlanul nyílttá váló US Openen Daniil Medvedev megállíthatatlannak tűnő játékkal jelezte, igényt tart a trónra. Ennek ezúttal honfitársa Andrei Rublev volt az elszenvedője.

Nem akármilyen mérkőzés volt kilátásban az oroszok két legjobb teniszezője között, hisz mindketten bombaformában játszottak eddig a US Openen.  Medvedev szettveszteség nélkül, míg honfitársa is csak egyetlen játszma elvesztésével jutott a negyeddöntőbe.

Az első szett ennek jegyében is telt, habár nem volt fényűző a játék, nem tudták megingatni egymás szervajátékát, bréklabdáig sem jutottak el 6-6-ig, jött a tie-break.  A rövidítésben Rublevnek egymás után három szettlabdája is volt, azonban innen elképesztő fordítással egymás után öt labdamenetet nyerve Medvedev behúzta a rövidítést és az első játszmát 7-6-al.

Kérdés volt, Rublevet mennyire törte meg a nagy lehetőség elszalasztása az első játszmában? Második szett közepéig ennek semmi jele nem volt, tartották magukat a szervák. Ekkor viszont, 3-2-es Medvedev vezetésnél, eljött a pillanat, a mérkőzés első brékje, Rublev elvesztette adogatását. Ez éppen elegendőnek is bizonyult Medvedev számára, sima szervajátékok után 6-3-ra nyerte a második játszmát.

Egy ilyen játékot mutató Medvedev ellen vajon van innen visszaút? Mint kiderült, nincsen. A harmadik játszma pontos másolata volt az elsőnek, egyik játékosak sem volt esélye brékre (még egyenlő állás sem volt), simán meneteltek el a rövidítésig.  Kiélezett tie break következett, 5-5-nél viszont Medvedev volt a higgadtabb, behúzta a játszmát és a mérkőzést is.

Medvedev az elődöntőben a De Minaur-Thiem mérkőzés győztesével játszik, hogy a tavalyi év után ismét döntőt játszhasson New York-ban.

US Open, férfi egyes negyeddöntő:

Daniil Medvedev – Andrei Rublev: 7-6 6-3 7-6

Kép forrása: tennisworldusa.org