US Open 2020: Mertens egy adogatását sem hozta, lemosták a pályáról

2020. szeptember 10.
by Diapolo

A vártnál sokkal simább meccsen búcsúztatta Viktoria Azarenka az eddig remekül teniszező Elise Mertens-t a US Open utolsó negyeddöntőjében a hölgyeknél.

Viktoria Azarenka lesz Serena Williams ellenfele a US Open elődöntőjében, miután 1 óra 14 perc alatt kiütötte a belga Elise Mertens-t. A mérkőzés előzetesen jóval izgalmasabbnak tűnt, hiszen mindkét hölgy remek formát mutatott a visszatérés óta. Mertens játéka a mérkőzés elejétől pocsék volt, első szerváit nagyon kis százalékban tudta csak beütni, a második szerváknál pedig nem volt stabil, túl könnyen adott pontokat a fehérorosz versenyzőnek. Az első szett bő fél óra alatt ért véget, Azarenka elvette Mertens összes adogatását, és a sajátját is hozta egy kivételével.

A második játszmában Mertens próbált kapaszkodni, ennek eredményeképp játéka is javult valamelyest, de ez még mindig nem volt elég ahhoz, hogy akár csak egy adogatását is elvegye Azarenkának. Többnyire Mertens adogatásai alakultak izgalmasan, de mivel a második szettben is elvesztette az adogatásait, így Azarenka gyorsan mehetett pihenni. A végeredmény 6-1, 6-0 lett, Viktoria Azarenka pedig 7 év után jutott újra Grand Slam elődöntőbe, ahol most újra azzal a Serena Williams-szel játszhat, aki ellen 2012-ben és 2013-ban is alulmaradt a US Open döntőjében.

A kép forrása: usopen.org