US Open 2020: Naomi Osaka nyerte a női döntőt

2020. szeptember 12.
by Diapolo

Naomi Osaka pályafutása során második alkalommal nyerte meg a US Open-t, miután a döntőben három játszmában győzte le Victoria Azarenkát.

A 2020-as US Open női mezőnye előzetesen igencsak csonkának tűnt. Ha valaki tavaly azt mondja, hogy Victoria Azarenka Grand Slam döntőt játszik idén, valószínű megmosolyogják az emberek. A döntő párosítása azonban nem volt gyenge, a torna két legjobbja jutott el a fináléig.

Az első szettben Osaka kapásból bajba került, elvesztette adogatását, szervái sem jöttek, sok ki nem kényszerített hibát ütött. Azarenka azzal, hogy Osakát folyamatosan nyomás alatt tartotta, szinte teljesen megbénította. Osaka az intenzív oda-vissza futások miatt sokszor csak szaladt a labdamenetek után. Az első szett Osaka sorozatos hibái miatt könnyedén Azarenkáé lett.

A második játszma is hasonlóan kezdődött, mint az első, de Azarenka a break után elvesztette adogatását, és esélyt adott a japánnak. Ezek után Azarenka került ugyanolyan helyzetbe, mint Osaka az első szettben, teljesen összeomlott a játéka. A játszma végén már erőben sem tudta felvenni a versenyt Osakával, aki magára talált, és ha nem is ragyogó játékkal, de egy összeszedettebb és stabilabb teljesítménnyel nyerte meg a második szettet.

A záró felvonás úgy kezdődött, ahogy az előző abbamaradt. Osaka nehézség nélkül hozta az adogatásait, Azarenka azonban minden szervájánál az életben maradásért küzdött. 2-1-nél Osaka elvette a fehérorosz adogatását, de Azarenka előtt nyomban adódott esély a visszavágásra, azonban három break lehetőség sem volt elég neki. Ezután Osaka már-már kikövezett úton mehetett a győzelem felé, de Azarenka 4-1-nél hősiesen hozta az adogatását, ezek után pedig Osaka hibázott nagyokat, így Azarenka breakelni tudott. Ezt követően viszont jött az újabb csavar, Azarenka megint elvesztette adogatását, Naomi Osaka pedig innen már kiszerválta a meccset, így 1-6, 6-3, 6-3-ra nyerte a US Open döntőjét.

A kép forrása: usopen.org