US Open 2020: Zverev elárulta mi történt a meccs végén

2020. szeptember 14.
by Diapolo

Dominic Thiem személyében új bajnokot avatott a US Open, de a meccs talán legnagyobb talánya az volt, hogy mi okozta – az izgalmon kívül – Zverev zuhanását. 

Zverev a díjátadó ceremónián nagyon érzékenyen beszélt a döntő kapcsán a legnagyobb fizikai és a lelki nyomásról. Fizikailag nem bírta végig a meccset, ami persze nem csoda, egy Grand Slam végére mégiscsak szabad elfáradni, de elmondása szerint ezek a problémák a legfontosabb helyzetben jelentkeztek: “A döntő szett tiebreak-ben elkezdett görcsölni a combom, ez pedig nagy hatással volt a játékomra a végén” Az ötödik szett kudarcát a sérülés ellenére is nehezen emésztette meg, hiszen hajszálnyira volt a sikertől: “Pokoli közel voltam hozzá, hogy Grand Slam győztes legyek, néhány játék, vagy csak pont kellett volna. Sok lehetőségem volt az ötödik szettben, de nem használtam ki őket.”

Zverev a szülei hiányáról is nagyon érzelem dúsan nyilatkozott, hiszen ez a teher a torna kezdete óta nyomta a vállát: “A szüleim minden tornára elutaznak velem, ahol pályára lépek, de most sajnos mindketten pozitív tesztet produkáltak, így nem jöhettek New Yorkba. Nagyon hiányoznak, és nehéz nélkülük. De tudom, hogy annak ellenére, hogy elvesztettem a döntőt, borzasztó büszkék rám, és arra, amit elértem.”

A kép forrása: essentiallysports.com