Djokovic komolyan megcélozza Federer rekordjait

2020. szeptember 15.
by kert

A világelső már túltette magát a US Open-ről való kizárásán, és Rómában készül idei első salakpályás versenyére

Djokovic a januári Ausztrál Open után, ahol megszerezte 17. Grand Slam trófeáját, látótávolságba került Federer 20, és Nadal 19 győzelméhez.

A világelsőként eltöltött hetek számában is nagyon jól áll, hiszen a Western & Southern Open megnyerésével biztossá vált, hogy beéri Pete Sampras 286 hetes teljesítményét, így ő lesz minden idők másodikja a világelsőség szempontjából. Ebben a tekintetben is Federert kell beérnie, aki 310 héttel áll az első helyen.

A szerb nem is titkolja, hogy nagyon fontosnak tartja ezeknek a rekordoknak a túlszárnyalását: “Profi teniszezőként két dolgot szeretnék mindenképpen elérni: a lehető legtöbb Grand Slam győzelmet szerezni, és a legtöbb időt a világranglista tetején tölteni. Mindkettőre jó esélyem van.” – nyilatkozta.

Djokovic szeptember 21-én kezdi meg 287. hetét világelsőként, ezzel megelőzi Samprast, akit példaképének tart: “Nagyon különleges számomra ez a rekord. Mindig csodáltam Pete mentális erejét és alkalmazkodóképességét.”

A Grand Slamek számát tekintve a jövő héten kezdődő Roland Garroson a szerbnek talán kevesebb esélye van a győzelemre a 12-szeres címvédő Rafael Nadallal szemben, de a jövő januári Australian Open abszolút favoritjának számít majd. Ha sikerülne a címvédés, akkor valamikor jövő tavasszal érné utol Federer 310 hetes világelsőségi csúcsát.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág