Severin Lüthi: “Federer a visszatérésen, és nem a visszavonulásán dolgozik”

2020. szeptember 15.
by HerczegGabor

A koronavírus kirobbanását követő kényszerszünet után a teniszélet végre újraindult, vasárnap este izgalmas US Open döntőt láthattunk. A hússzoros Grand Slam-győztes Roger Federer térdműtétjeit követően idén már nem lép pályára, de már készül a jövő évi visszatérésére.

Roger Federer az utóbbi pár hónapot a családjával töltötte, így maximálisan feltöltődve készülhet a visszatérésére. A svájci már elkezdte az edzést erőnléti edzőjével Pierre Paganinivel, és terveik szerint októberben újra visszatérhet a pályára. Edzője Severin Lüthi megerősítette, hogy Roger keményen dolgozik a visszatérésén, és nem jut eszébe a visszavonulás gondolata sem. Miután Federer újra 100 százalékos formában érzi majd magát, csapatával megtervezik a jövő évi versenynaptárját, amelyben különösen figyelnek majd a 39 éves svájci terhelhetőségére, aki hasonló visszatérést tervez, mint 2017-ben, mikor szintén sérülésből visszatérve megnyerte az Australian Opent.

,,A visszatérési terv létfontosságú része októberben, novemberben és decemberben következik be. Van ütemtervünk, de nem ragaszkodunk hozzá, vagyis, ha több hétre van szükségünk a felkészüléshez, akkor úgy alakítjuk az edzéseket. A tökéletes fizikai állapot megteremtése a legfontosabb, hogy újra magas szinten versenyezzünk, ez a cél.”- mondta Severin Lüthi.

Kiemelt kép: tennisnet.com